Wat is HumpyJumpy?

HumpyJumpy is een sportorganisatie gericht op jonge kinderen tussen 1,5 en 6 jaar oud. Bij HumpyJumpy staan de kinderen centraal. De lessen zijn fantasierijk en uitdagend, wat het plezier ten goede komt! Niet alleen op motorisch vlak leren kinderen nieuwe vaardigheden, maar ook op sociaal, emotioneel en cognitief gebied. Zo leren kinderen rekening houden met anderen, leren ze over cijfers en kleuren en ontwikkelen ze zelfvertrouwen in het bewegen. Bij HumpyJumpy komen alle vormen van bewegen aan bod. De lessen zijn aan de hand van het Athletic Skills Model ontwikkeld. Kom jij met ons mee springen, balanceren, rennen, mikken, slingeren, klimmen, tikken, samenwerken en dansen?

Inmiddels is HumpyJumpy verder doorontwikkeld en staat er een lesmethode met 42 goed doordachte, afwisselende en fantasierijke lessen. De lessen sluiten goed aan bij de leeftijden van de Humpy's (1,5-2,5 jaar), Bengels (2,5-4 jaar) en Jumpers (4 t/m 6 jaar), zodat iedereen op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd.


Kleutergym

Waarom gymmen vanaf 1,5 jaar?

Mijn visie is; met sporten en bewegen kun je niet vroeg genoeg beginnen! Ik denk dat alle kinderen blij worden van bewegen en bij HumpyJumpy nog nèt wat blijer. Kinderen vanaf 1,5 jaar kunnen bij HumpyJumpy gymmen in de gymzaal. Tijdens die lessen is er veel ruimte om zelf te ontdekken en de sfeer is ongedwongen. Door de wisselende thema's neem ik de kinderen mee in een fantasiewereld, waardoor ze net iets meer proberen en durven dan voorheen. Het zal je verbazen wat kinderen op deze jonge leeftijd al allemaal kunnen. Dus waarom zou je al gymmen vanaf 1,5 jaar? Omdat het gewoon ontzettend leuk is!


Wie is HumpyJumpy?

Hoi! Mijn naam is Annemarie Heemskerk en ik heb HumpyJumpy opgericht. Hier even een stukje over mijn achtergrond en de reden om dit fantastische bedrijf op te richten.

 

Ik ging voordat ik kon lopen al mee met de peutergym lessen van mijn zus en sindsdien ben ik de gymzaal (bijna) niet meer uit geweest. Zo heb ik jarenlang op turnen gezeten en heb ik Sportmanagement gestudeerd in Den Haag. Na mijn HBO opleiding wilde ik meer en zodoende heb ik ook mijn masterdiploma behaald in Sportbeleid en Sportmanagement. In de jaren die volgden heb ik gewerkt voor The Little Gym. Een Amerikaanse franchise organisatie met ook een aantal vestigingen in Nederland. Na mijn master heb ik ook een half jaar in Canada gewerkt bij een vestiging van deze franchise. Hier heb ik veel gymlessen gegeven voor kinderen tussen 10 maanden en 11 jaar oud en ook veel geleerd over de ontwikkeling van jonge kinderen. Vooral het werken met de leeftijd 1 tot 6 vond ik geweldig, want ik verbaasde mij vaak over wat kinderen in deze leeftijdsgroep al allemaal kunnen. Toen de The Little Gym locatie waar ik werkte stopte, heb ik mijn PABO diploma behaald en tegelijkertijd ben ik begonnen met werken bij de Aapjeskooi. Vanuit mijn ervaring met sportlessen voor jonge kinderen heb ik alle lessen voor Aapjeskooi geschreven en ontwikkeld. Aapjeskooi is in de jaren daarna gegroeid van 3 locaties in Utrecht naar 17 locaties in 5 verschillende steden in Nederland. Ik had het ontzettend naar mijn zin bij Aapjeskooi, maar ik had het verlangen om echt iets voor mijzelf te starten, om mijn eigen visie en ideeën nog beter tot hun recht te laten komen. En met mijn inmiddels ruim 16 jaar ervaring in het geven van gymlessen in deze doelgroep, hoop ik met HumpyJumpy nog veel meer jonge kinderen (en hun ouders) blij te maken met mijn lessen.

 

Zelf heb ik twee zoontjes van 7 en 5 jaar oud. De jongste doet nog mee met de Jumpers lessen!

 

 

HumpyJumpy