• Uitdagende en fantasierijke gymlessen
  • Voor peuters en kleuters
  • Plezier voor iedereen

Wat is HumpyJumpy?

HumpyJumpy is een sportorganisatie gericht op jonge kinderen tussen 1,5 en 6 jaar oud. Bij HumpyJumpy staan de kinderen centraal. De lessen zijn fantasierijk en uitdagend, wat het plezier ten goede komt! Niet alleen op motorisch vlak leren kinderen nieuwe vaardigheden, maar ook op sociaal, emotioneel en cognitief gebied. Zo leren kinderen rekening houden met anderen, leren ze over cijfers en kleuren en ontwikkelen ze zelfvertrouwen in het bewegen. Bij HumpyJumpy komen alle vormen van bewegen aan bod. De lessen zijn aan de hand van de landelijke leerlijnen bewegingsonderwijs ontwikkeld. Kom jij met ons mee springen, balanceren, rennen, mikken, slingeren, klimmen, tikken, samenwerken en dansen?

 


Kleutergym

Waarom gymmen vanaf 1,5 jaar?

Mijn visie is; met sporten en bewegen kun je niet vroeg genoeg beginnen! Ik denk dat alle kinderen blij worden van bewegen en bij HumpyJumpy nog nèt wat blijer. Kinderen vanaf 1,5 jaar kunnen bij HumpyJumpy gymmen in de gymzaal. Tijdens die lessen is er veel ruimte om zelf te ontdekken en de sfeer is ongedwongen. Door de wisselende thema's neem ik de kinderen mee in een fantasiewereld, waardoor ze net iets meer proberen en durven dan voorheen. Dus waarom zou je al gymmen vanaf 1,5 jaar? Omdat het gewoon ontzettend leuk is!


Gymmen in het park?

Jazeker! Bij HumpyJumpy kunnen jonge kinderen ook buiten gymmen! Er worden tijdens deze lessen veel spelletjes gedaan, afgewisseld met een uitdagend parcours met gymoefeningen. Ook deze lessen hebben elk een fantasiethema en laten de kinderen veel plezier beleven in het bewegen. Deze lessen zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3,5 tot en met 6 jaar oud.

 

peutergym

HumpyJumpy

Wie is HumpyJumpy?

Hoi! Mijn naam is Annemarie Heemskerk en ik heb HumpyJumpy opgericht. Hier even een stukje over mijn achtergrond en de reden om dit fantastische bedrijf op te richten.

 

Ik ging voordat ik kon lopen al mee met de peutergym lessen van mijn zus en sindsdien ben ik de gymzaal (bijna) niet meer uit geweest. Zo heb ik jarenlang op turnen gezeten en heb ik Sportmanagement gestudeerd in Den Haag. Na mijn HBO opleiding wilde ik meer en zodoende heb ik ook mijn masterdiploma behaald in Sportbeleid en Sportmanagement. In de jaren die volgden heb ik gewerkt voor The Little Gym. Een Amerikaanse franchise organisatie met ook een aantal vestigingen in Nederland. Na mijn master heb ik ook een half jaar in Canada gewerkt bij een vestiging van deze franchise. Hier heb ik veel gymlessen gegeven voor kinderen tussen 10 maanden en 11 jaar oud en ook veel geleerd over de ontwikkeling van jonge kinderen. Vooral het werken met de leeftijd 1 tot 6 vond ik geweldig, want ik verbaasde mij vaak over wat kinderen in deze leeftijdsgroep al allemaal kunnen. Toen The Little Gym voor mij stopte, heb ik mijn PABO diploma behaald en tegelijkertijd ben ik begonnen met werken bij de Aapjeskooi. Vanuit mijn ervaring met sportlessen voor jonge kinderen heb ik alle lessen voor Aapjeskooi geschreven en ontwikkeld. Aapjeskooi is in de jaren daarna gegroeid van 3 locaties in Utrecht naar 17 locaties in 5 verschillende steden in Nederland. Ik had het ontzettend naar mijn zin bij Aapjeskooi, maar had het verlangen om echt iets voor mijzelf te starten, om mijn eigen visie en ideeën nog beter tot hun recht te laten komen. En met mijn inmiddels ruim 10 jaar ervaring in het geven van gymlessen in deze doelgroep, hoop ik met HumpyJumpy nog veel meer jonge kinderen (en hun ouders) blij te maken met mijn lessen.

 

Inmiddels heb ik zelf ook twee aapjes van 3 en 5 jaar oud. Deze mannen doen uiteraard ook mee met de lessen, dus wie weet kom je ze nog eens tegen.